Divattervezők - I. rész

Úgy gondoltam rögtön egy sorozattal kezdek, amiben ismert, illetve kevésbé ismert divattervezőket fogok bemutatni. Így az első érdemi poszt a divatról fog szólni (ami nem hátrány ilyen blogcím mellett), ráadásul egy olyan valakiről írok, akit imádok! Hogy ki is ő? Nem más, mint Elie Saab!

Elie Saab 1964-ben született Libanonban. A ruhatervezés már 9 éves korában felkeltette az érdeklődését, először a nővérének kezdett el ruhákat készíteni. A ruhakészítés módját autodidakta módon sajátította el, született tehetség volt. Később a kamasz Elie a szomszédságban élő nőknek adta el a kreációit. 18 éves korában megnyitotta Bejrútban a saját műhelyét. Tehetségének híre gyorsan túlszárnyalt Bejrút határain, hamarosan a felsőbb rétegek női kezdték rendelni ruháit. 1997-ben két mérföldkő is jött az életében, először ő lett az első nem olasz divattervező, aki tagja lehetett az olasz Camera Nazionale della Modanak, majd bemutatta első kollekcióját Bejrúton kívül, Rómában. Első ún. "Ready-to-wear" kollekcióját először 1998-ban mutatta be, Milánóban. Monacoi bemutatójára még Stephanie hercegnő is ellátogatott. Igazi sikerét Halle Berry hozta meg neki, ugyanis Saab egyik ruháját viselte, mikor megnyerte az Oscar-díjat. 2003-ban tagja lett a Chambre Syndicale de la Haute Couture-nak, és még ebben az évben bemutatta első haute couture bemutatóját Párizsban. 
És hogy miért is imádom? Azért, mert minden egyes kollekciója minden egyes darabjába beleteszi a lelkét, és ennek meg is van az eredménye. A ruhák elegánsak, kifinomultak, nőiesek, romantikusak, modernek, egyediek. A legapróbb részletig odafigyel mindenre. Az anyagok, a gyöngyök és a hímzések pedig csak hab a tortán.
Végül következzen néhány kép, amik magukért beszélnek:

Ready-to-wear Spring-Summer 2012




 Haute Couture Spring-Summer 2012


Hát ő lenne az a tervező, akitől majd egyszer szeretnék egy ruhát. :) A Ti választásotok kire esne?




1 megjegyzés:

Csipkelány írta...

Imádom a Couture-jeit!!!

Megjegyzés küldése