Cseresznyevirág

Imádom a cseresznyevirágot! Olyan szép - és nem csak virágnak, hanem mintaként díszítésnek is! Egyszerű, de mégis különleges. A legjobb pedig, hogy nem igényel nagy kézügyességet a falra vagy egyéb felületre való felfestése. 
Nézzétek milyen szépen mutat a hófehér falon:



Ha épp nem áll rendelkezésünkre falfelület, akkor se csüggedjünk: szerezzünk egy tetszőleges méretű vastagabb lapot, némi festéket (a tempera megfelel e célra), ecsetet és vizet. Először feketével fessünk ágakat, majd a rózsaszín árnyalataival fessünk fel virágokat az ágakra. Persze más színeket is használhatunk, amik harmonizálnak lakásunkkal, hiszen a fehér-fekete kombó mellett bármilyen szín jól mutat. Amennyiben nem bízunk magunkban a virágokat illetően, fogjunk meg egy 2 literes ásványvízes/üdítős palackot és az alját mártsuk a festékbe - így máris megkapjuk a virágokat!
Így csináljuk:
 

Ráadásul, sima dobozokat is feldobhatunk ezzel a mintával, először dobozunkat -ha nem fehér- vonjuk be fehér papírral, majd jöhetnek is rá a kis ágak a virágokkal.
Még valami, amit nem hagyhattam ki! Annyira jól néz ki ez a lámpabúra, nem?! :) 

Remélem eljutok egyszer Japánba, mert szép és érdekes ország, a legjobb pedig az lenne, ha akkor lennék ott, mikor virágoznak a cseresznyefák. :)

2 megjegyzés:

Nóra írta...

engem is vigyél el majd Japánba légysziiii :D az utolsó előtti képnél meg az ötlet szuper! :)

Elíz írta...

Oksi, megbeszéltük! :D

Megjegyzés küldése