Kagylós-kavicsos dekoráció

Ma kettő könnyen elkészíthető dekorációt mutatok Nektek, amivel feldobhatjátok lakásotokat. 
Kagylógyertya:
Ehhez néhány közepes vagy nagyobb kagylóra van szükségünk, valamint gyertyaviaszra és kanócra. Utóbbikat helyettesíthetjük teamécsesekkel, ugyanis ezeket könnyű szétszedni, és kapunk belőle viaszt is és talpas kanócot is. A gyertya elkészítéséhez csupán két edényre van szükség. Egyikben vizet melegítünk, másikban - amit bele kell helyezni a vizes edénybe - a gyertyát fogjuk olvasztani. Amint forr a víz, a viasz is olvadni kezd. Mikor teljesen felolvadt öntsük a kagylókba, amikbe még előtte helyezzük el a talpas kanócokat. Nekem nagyon tetszik ez az ötlet, hiszen a kagyló és a gyertya színét variálva bármilyen stílusú lakásban megállja a helyét. 




Fotótartó:
Ez még talán az előzőnél is egyszerűbb. Kell hozzá kavics, drót és fénykép. A drótot tekerjük egyszer körbe a kavicson, úgy, hogy a drót egyik vége épp olyan hosszú legyen, hogy körbeérje a kavicsot és párszor rá tudjon tekeredni a drót másik végére. A hosszabb végét igazítsuk meg, hogy szép függőleges legyen, majd vágjuk tetszőleges hosszúságúra plusz hagyjunk meg pár centit.Ezt a pluszot csigavonalban tekerjük fel, legalább két köröcskét alkossunk, ugyanis ezek közé kell bedugni a fényképet. A drót ne legyen túl vékony, a műanyag borítású, masszívabb a legjobb a célra, ugyanis stabilan kell tartania a fényképet. A kavicsok helyett kagylókat is használhatunk.


Ha tompítani akarjuk a tengerparti hangulatot, akkor csak pár gyertyát csináljunk, vagy a fotótartóknál maradjunk a kavicsnál. A kavicsokat és a kagylókat akár befújhatjuk festékspray-vel, valamint a drót is bármilyen színű lehet, így tényleg könnyű beilleszteni bármilyen stílusú lakás összképébe.

Ti megcsinálnátok valamelyiket? :)

5 megjegyzés:

Nóra írta...

gyertyáskagyló nekem is kell :)

djkaty írta...

Nagyon jó a képtartó kavics, olyan, mintha lebegnének a fotók a vízben, és csak a kövek tartanák lent őket. :-)

Elíz írta...

Én amint hozzájutok a sok összegyűjtött kagylómhoz, csinálok is majd :)

Elíz írta...

Tényleg, így még nem is néztem :)

Bellala írta...

Nagyon jó kis ötletek :) Pont gyertyaöntésen gondolkoztam mostanában, kipróbálom kagylóval.

Megjegyzés küldése