Peplum - melyik áll jól nekem?

Biztos feltették már ezt a kérdést idén, hiszen a peplum 2012-ben újult erővel tért vissza. Nem csoda, hogy nagy népszerűségnek örvend, hiszen nagyon okos darab. Vagyis rátét, hiszen a peplum egy rátét, mely szoknyákon, felsőkön, ruhákon, de blézereken, kabátokon is megtalálható. Bár sokan gyanakodva méregetik és azt feltételezik róla, hogy kihangsúlyozza a hibákat, de a peplum alapvetően tökéletes választás lehet bárkinek, bármilyen alakra. Persze itt is van mire figyelni és egy rosszul megválasztott darabbal valóban épp az ellenkező hatást érhetjük el, mint szeretnénk. Ezért is született ez a bejegyzés, hogy egy pici áttekintést és útmutatót adjak Nektek, segítve ezzel, hogy megtaláljátok a tökéletes peplumos darabot!
 
Alma alak:

Kerekebb alkat, szélesebb felsőtest, derék, a csípő valamivel keskenyebb, de nem különöl el túlságosan. Hangsúlyozzuk a peplummal a csípőt, viszont mindenhol máshol törekedjünk az egyszerűségre. Ne legyen a felsőrész bonyolult vagy túldíszített. A V-kivágású felsők, ruhák és a rövidebb szoknyák tökéletesítik az alakot.


Fordított háromszög alak:

Széles vállak és keskeny derék jellemzik. De gondoljunk csak bele: a peplummal a fordított háromszög rögtön homokóra lesz! A peplumos felsőknél, ruháknál egyszerűbb, de karakteresebb megoldású pántokat, kivágásokat válasszunk. A csónak kivágást, a V-nyakat és a spagetti pántokat kerüljük. Szinte bármilyen peplum megengedett, hiszen így szépen tudjuk ellensúlyozni a felsőtestet.


Homokóra alak:

A felsőtest és a csípő arányos, majdnem egyforma, a derék vékonyabb. A derekat érdemes hangsúlyozni peplummal. A legjobb választás, ha a rátét testre simuló felsőn vagy ruhán van.


Körte alak:

Szélesebb csípő, keskenyebb vállak jellemzik.  Azonban a szélesebb csípővel sem kell lemondanunk a peplumról! A derekat hangsúlyozzuk magasabb, szűkített felsővel, ruhával, a peplum legyen egyszerű, ne túl fodros. 



Téglalap  alak:

Egyenes alkat, minimális az eltérés a derék, a csípő és a felsőtest között. Nem is kérdés, hogy ilyen alakkal rendelkezőknek szuper viselet a peplum, hiszen az egyenes alakot szépen felosztja derékra és csípőre. Továbbá a felső rész is lehet rafináltabb (gallérok, fodrok, díszítések, kivágások). 


Remélem valamennyire segítségetekre lesz a tökéletes peplumos darab felkutatásában ez a kis leírás! :)
Kitartást a keresgéléshez, ízelítőnek itt van néhány szépség a MANGO kínálatából, szerintem csodás darabokkal álltak elő, ráadásul az áruk sem vészes!



Ti keresgéltek még? Esetleg van, aki már megtalálta az igazit? Tetszik egyáltalán a peplum Nektek?

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Tetsziik a blogod, nagyon arii:)
Bekövettelek!!!!
Ha nem nagy gond, megkérhetlek, hogy kövess vissza te is? :)
Köszönöm előre is,
xx: zsanii
A blogom: http://zsaniiblog.blogspot.hu/

Barta Veronika írta...

Jó ez a kis összeállítás, bár még mindig nem érzem, hogy ez a stílus nekem való lenne, de majd egyszer felpróbálom, és meglátom, változik-e a véleményem, ha látom magamon. :)

Elíz írta...

Köszönöm! :)
Be is kukkantok hozzád!

Elíz írta...

Köszi! :) Mindenképpen! Velem volt már olyan, hogy valamit nem annyira éreztem magaménak, aztán egyszer fogtam magam és felpróbáltam egy darabot. Meg is vettem! ;)

Megjegyzés küldése