Divattervezők - IX. rész

Ebben a részben egy olyan tervezőt ismerhettek meg kicsit jobban, aki már 21 évesen nagy névre tett szert. A még most is fiatal Zac Posen kifinomult stílusával olyan ruhákat alkot, melyeket bármelyik nő szívesen viselne!



Zac Posen a new yorki Manhattan-ben, a SoHo negyedben nőtt fel. A divat iránti érdeklődése már kiskorában megmutatkozott, ugyanis előszeretettel lopkodta nagyszülei zsinagógájából a kipákat, hogy babáknak készítsen belőle báli ruhákat. (:D) 
16 éves korában beiratkozott a Parsons desingiskola előkészítőjébe. Miután végzett iskoláival, rögtön a new yorki Metropolitan Múzeum kosztümrészlegéhez került, ahol 3 évig tanult és fejlődött. Majd ahogy végzett, 18 évesen már fel is vették a londoni Central Saint Martins Art and Design főiskola nő ruházati szakirányára. 
2001-ben készített egy ruhát kizárólag kapcsokkal összecsatolt vékony bőrszalagokból, melyet még egy múzeumban is kiállítottak.
A nagy áttörésre nem kellett sokáig várnia. Először azzal szerzett nevet, hogy Naomi Campbell-nek tervezett estélyit, majd 2002-ben végre sor került az első saját divatbemutatójára. A bemutató után rengeteg kapcsolatra tett szert és nevet szerzett magának a divatvilágban. Mivel a hírnévvel pénz is járt, így áttehette műhelyét a szülei lakásából egy tribecai stúdióba.
2004-ben elnyerte a CFDA-től az év női ruhatervezőjének járó díjat.
Stílusára a SoHo egyértelműen hatással volt (ott él jelenleg is barátjával), de ő a csillogás mellett a hordhatóságra is törekszik. Érdekesség, hogy olyan anyagokkal kísérletezik, mint a teflon, mellyel elérhető, hogy a nedvesség egyszerűen leperegjen a ruhák felületéről. Kreációi mind sugározzák a nőiességet, talán ezért is szereti hordani Beyoncé, Jennifer Lopez vagy épp Natalie Portman a Posen darabokat.

Spring-Summer 2013


















Melyik tetszik a legjobban Nektek?

4 megjegyzés:

Réku írta...

Jaj, de szépek ezek a ruhák! :)

Anna írta...

Uhhh az a menta ruha. <3 Imádom a kreációit. Amúgy a Balmain divatházat nagyon szeretem már évek óta, kíváncsi lennék, hogy mi a véleményed róluk. :)

Elíz írta...

Ugye?! :)

Elíz írta...

Nekem is az az egyik kedvencem :) Nem kizárt, hogy majd szerepelni fog, mert mostanában újra kezdenek ütősek lenni a kollekcióik! :)

Megjegyzés küldése