5 őszi-téli cipőtrend

Bár még csak most ér véget a január, bizony, a divat jóval előrébb jár. A legnevesebb tervezők már rég ízelítőt adtak nekünk a 2015-16-os, őszi-téli kollekcióikból. Ezek, az ún. ready-to-wear („hétköznapi divat”) kollekciók adják meg aztán a főbb divatirányzatokat az adott évre, évszakra. A fast fashion márkák pedig nem is késlekednek azonnal lecsapni a felvonultatott stílusokra, hogy aztán minél hamarabb, elérhető áron közvetítsék azokat a saját ruhadarabjaikon keresztül az átlagemberek számára. 
 
A kifutókon elsősorban a ruhákra helyeződik a hangsúly, de szerencsére az adott évre szóló irányzatokból ízelítőt adó pre kollekciók képein jelentős hangsúlyt kapnak a kiegészítők is. Már pedig nekem most erre volt szükségem, így aztán ezeknek és a Deichmann őszi-téli katalógusának segítségével összeszedtem 5 meghatározó trendet cipőfronton, melyeket szeptembertől kezdve egészen biztosan megtalálhatunk majd a boltok polcain és tapasztalhatunk majd a street fashion világában!

Egyet már előre kijelenthetünk: idén végre pihenni fognak lábfejeink – persze csak ha mi is úgy akarjuk. Mindenesetre a kényelem lesz az egyik fő szempont és mellette az egyszerűség. De azért izgalmas részletek mindenhol akadnak, hol egy anyag, hol egy dísz formájában, így aztán még azt is gyorsan megbocsátjuk majd, hogy ezúttal is elsősorban a fekete dominál, mely mellé csak a barna, a natúr és olykor a sötétkék tónusai tudtak még bekerülni.

Grunge, baby!


A zenei irányzatból lett divatstílus egyre nagyobb teret hódít, talán elég csak annyit mondanom, hogy Kristen Stewart és máris mindenki a helyére tudja tenni. A bőr, a szegecsek, a csatok köszönnek vissza minden mennyiségben az ilyen stílusú, általában fekete színű és lapos talpú lábbelikről, melyek remekül passzolnak a laza, kockás, farmer, feliratos ruhadarabokhoz, melyek elengedhetetlen kellékei a grunge-nak.


Villantsd a bokád!


Aki nem meri bevállalni a grunge stílusú cipőket a nőiesebb ruhadarabokkal, azoknak sem kell aggódniuk, hogy ők vajon mit fognak tudni majd viselni a hűvösebb idő beköszöntével. A bootie pumps-ok nekik lettek kitalálva: nőiesek, elegánsak és diszkréten szexin villantják meg a csupasz bokákat. Nevéből adódóan ezek a cipellők a bokacsizmákat és a magas sarkúakat egyszerre foglalják magukban, s így adják eredményül a karcsú darabokat.


Fűzd be!


Egyszerre hasonlít és különbözik a grunge-tól: a fűzős cipők szintén lapos talpakkal és magasabb szárakkal vannak felszerelve, a kényelem az egyik fő szempont, ugyanakkor ezeket már sokkal bátrabban lehet kombinálni több féle stílusú darabokkal is. Megfér a romantikus, de akár a sportos outfit-ekkel is, mivel az egyszerűséget és a funkcionalitást helyezi előtérbe. Mentes a felesleges díszítésektől, viszont anyagában hoz egy kis izgalmat: bőr, velúr, prém, tweed.


Vissza a jövőbe!


A divat - akárcsak a történelem - ismétli önmagát. Így nem csoda, ha a chelsea boot is vissza-visszatér a frontra, méghozzá az első sorba. Habár eredetileg a férfiaknak találták ki ezt a fajta lapos talpú, az oldalán elasztikus betétekkel megtoldott cipőt, a mai, nagyvárosi nők gardróbjának már rég az alapdarabjává vált. Manapság azonban az egyszerű szabást már izgalmas részletekkel dobják fel, mind az anyagok, mind a díszek tekintetében. Egy ilyen cipő remekül megkoronázza akár a laza, akár a nőies, akár a maszkulin stílusú szetteket is.


Hosszú? Még hosszabb!


Hogy még véletlenül se legyen senkinek se hiányérzete a kifejezetten nőies darabok iránt, íme, még egy, nélkülözhetetlen trend. A hideg évszakok rendszeres szereplői minden évben a hosszú szárak, de mint mindenhol, itt is mindig van egy fő irányvonal. Ezúttal az egyszerűség, letisztultság és a minimum térdig, de inkább fölé érő szárak ezek. Itt-ott azért néhány csat megtörheti a velúr vagy a bőr sima felületét.



Nektek melyik őszi-téli trend tetszik a legjobban? Melyikből fogtok biztosan beszerezni egy cipellőt majd?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése