Evian üvegek designer módra

Ki ne ismerné az Evian márkát, mely friss, tiszta, hegyi forrásból származó természetes ásványvizet palackoz és árul immár sok-sok éve - mindezt persze megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe. :) Azt viszont már lehet nem tudják annyian, hogy a Coca-Cola mintájára az Evian is felkér időnként egy-egy neves divattervezőt, hogy tervezzenek számukra egy üveget, melyet aztán limitált szériában bocsátanak ki.


2007 óta tart ez a hagyomány, elsőként Christian Lacroix borította be a jellegzetes palackot jégvirágos-csipkés mintával. Őt követte 2008-ben Jean Paul Gaultier, aki összefonódó hópelyhekkel és óriási (tengerészkék ;)) betűkkel díszítette fel a üveget. 




Harmadikként Paul Smith került sorra, aki a rá oly jellemző színes csíkokkal "tekerte körbe" az ásványvizes palackot, így az eddigi elegánsabb kinézeteket felváltotta a vidám küllem, ráadásul a tervező nem elégedett meg egyetlen, kötött színű kupakkal, hanem mindjárt 5-öt is mellékelt hozzá, hogy biztosan mindenki megtalálhassa a neki legjobban tetszőt - ami természetesen harmonizál a csíkokkal. 2010-ben Issey Miyake kezei közé került az üveg, aki egy letisztult, modern és friss dizájnt képzelt el, ami - csakúgy, mint Paul Smith terve - jól passzol az Evian jelmondatához: "Live young". 





Issey után a André Courrèges francia tervező lett felkérve, aki tartotta magát ultramodern stílusához és így egy végtelenül letisztult és modern üveg került ki a kezei közül. 2012-ben Diane von Furstenberget érte e megtiszteltetés, aki szívecskével és kézírásos idézettel dolgozott, így olyan hatást ért el, mintha személyesen tőle érkezett volna mindenkihez a palack. 





A 2014-es üveg megtervezéséhez pedig a napokban derült ki, hogy kit is kértek fel, és nem is titkolom, hogy ezért is született meg ez a bejegyzés, ugyanis az én legeslegkedvencebb divattervezőmet, a csodálatos Elie Saab-ot választották. Elie visszatért az elegáns külsőhöz, mivel egy nagyon kifinomult csipkés mintával borította be az üveget - ezt az anyagot amúgy is előszeretettel alkalmazza ruháinál. Nekem nagyon tetszik ez a dizájn és eltökélt szándékom beszerezni egyet! :)



Ti szeretitek a limitált dolgokat, legyen szó sminkről vagy kólás, ásványvizes palackokról, üvegekről? Melyik tetszik a legjobban?

2 megjegyzés:

Réka írta...

jaj, de szépek :) Bár nekem a sima Evian is tetszik :)

Andus írta...

Elég jófélék, a szívecskés és az utolsó csipkés a kedvencem. :) Meg nem gondolná az ember, hogy ennek is hagyománya van.

Megjegyzés küldése